Tots els Divendres, Cinema i Dones!

Ara que s’apropa el 8 de Març, aprofitem per recordar-vos que els divendres d’aquest mes teniu una cita amb una selecció de pel·lícules lliures de masclisme i que ens faran reflexionar sobre el paper de la dona en la societat (cosa que sempre va bé). La Mostra de Cinema i Dones, organitzada pel Bloc Olesà, celebra la seva 10a edició, i projectarà les següents pel·lícules:

 

    Divendres 2: Elle

Sinopsi: Michèle, reeixida executiva d’una empresa de videojocs, busca venjança després de ser assaltada de forma violenta a casa per un intrús.

Divendres 9: Winter ‘s Bone

Sinopsi: Ree Dolly (Lawrence) viu en una zona rural de les muntanyes de Missouri. És una noia de 17 anys que ha de fer-se càrrec de la seva família en una situació d’extrema precarietat. El seu pare Jessup, després de sortir de la presó en llibertat condicional, ha desaparegut misteriosament i, si no apareix, en pocs dies perdran la casa on Ree viu amb la seva mare malalta i els seus dos germans petits. Trobar al seu pare es converteix llavors per a la jove en una qüestió vital.

Divendres 16: Estiu 1993

Sinopsi: Frida (Laia Artigas), una nena de sis anys, afronta el primer estiu de la seva vida amb la seva nova família adoptiva després de la mort de la seva mare. Lluny del seu entorn proper, en ple camp, la nena haurà d’adaptar a la seva nova vida.

Divendres 23: 35 Glops de Rom

Sinopsi: Lionel és un home de mitjana edat, vidu i de poques paraules. Treballa com a conductor de trens i viu en un modest edifici d’apartaments de París amb la seva filla Josephine. Tots dos porten una existència confortable i feliç basada en la confiança i l’afecte mutu que es professen. El temps passa i els primers signes de canvi apareixen a la vida de pare i filla. S’acosta l’edat de la jubilació per a Lionel mentre que Josephine està a punt de començar una relació sentimental. Gabrielle viu al mateix edifici i veu en Lionel l’home amb el qual potser pogués passar la resta de la seva vida. Noe, un altre dels veïns, és un jove inquiet evidentment atret per Josephine. Junts formen una veritable família i comparteixen el seu temps mentre mengen a casa seva o es reuneixen en els bars. Sembla, però, que ha arribat el moment en què Josephine iniciarà una nova vida, i amb ella tots els altres.

 

Esperem que vingueu a gaudir d’aquest bon cinema amb nosaltres! Ah, hem dit que després obrim la barra una estona per discutir sobre la pel·lícula tot fent uns “Glops de Rom”? (AVÍS: lo dels glops de rom és pel nom de la quarta pel·lícula, tenim molta més varitetat de begudes).

 

Total, que ja tardeu en venir.