El somni d’una nit d’estiu

posted in: Òpera | 0
Dijous 23 de març a les 19.30h

En un bosc màgic, prop d’Atenes, apareix Oberon, el rei dels elfs i les fades, qui encarrega al follet Puck una herba màgica. Entren al bosc dues parelles d’enamorats: Lisandre i Hèrmia, i Demetri i Helena. Igualment, acudeixen al bosc sis artesans que assagen un espectacle per a la boda del Duc Teseu. Puck lliura les herbes a Oberon, qui esprem el seu suc sobre els ulls de Titània, la seva esposa i reina de les fades: ella s’enamorarà de la primera criatura que vegi en despertar-se.

Durant un assaig dels artesans, Puck transforma el cap del teixidor, posant-li un d’ase. Tots fugen. Tanmateix, Titània es desperta i, sota la influència de la poció màgica, s’enamora de l’animal. Entre els joves atenesos es produeixen també escenes de gelosia. Oberon al principi s’hi diverteix, després s’enfureix en veure la confusió que s’ha creat.

A l’alba es restitueix l’ordre. Oberon torna al teixidor Bottom la seua forma humana. Els joves enamorats es reconcilien. Fa desaparèixer l’encantament i fa la pau amb la seua esposa Titània. Oberon i Titània acudeixen a la boda de Teseu, on tots gaudeixen de la representació dels artesans: la tragèdia de Píram i Tisbe. Teseu dóna la seua benedicció als enamorats.