El Casal d’Olesa és un espai cultural i de lleure fundat l’any 1924. Actualment, té uns 200 socis i des del 2007, any que es va inaugurar el nou edifici, disposa d’una sala de teatre amb capacitat per a 250 persones i 5 amb mobilitat reduïda i una sala polivalent, on es poden acollir tota mena d’esdeveniments com música en directe amb servei de bar, sopars col·lectius, festes, etc.

L’entitat compta amb un nombrós grup de col·laboradors que dinamitzen les diferents línies de programació que ofereix:

  • Teatre: Programació de produccions pròpies i externes
  • Xarxa: Programació d’espectacles familiar
  • Cinema: Comercial, d’autor, cinefòrums i mostres
  • Escola: Tallers de teatre i tallers monogràfics per a infants i famílies
  • Espectacles: Òpera, ballet i concerts
  • Actes: Col·laboracions amb altres entitats

El Casal d’Olesa va néixer l’any 1924, de la mà d’un grup de persones vinculades a la Parròquia Santa Maria d’Olesa de Montserrat. Era un espai despolititzat, que volia desvincular la joventut del carlisme i oferir als infants de l’època un lloc d’esplai, cultura i formació cristiana. En els seus inicis s’hi feia cinema, teatre, Els Pastorets, sardanes, esports, etc. De fet, moltes entitats, com Olesa Sardanista, l’Esbart Olesà o el Club Bàsquet Olesa es van originar a El Casal d’Olesa. La filosofia de treball continua sent la mateixa: créixer com a persones, créixer amb la cultura, contribuir a fer poble, tirar endavant el país i la nostra llengua.

El Casal és i ha estat una entitat molt activa: només va interrompre l’activitat durant la guerra, quan es va convertir en un magatzem de patates, i a principis dels 70, quan la dictadura franquista va prohibir el concert del cantautor Quico Pi de la Serra, al·legant que no hi havia rampes ni sortides d’emergència, per la qual cosa el Casal va haver d’estar un any tancat per dur a terme les reformes.

Al llarg de la seva història ha organitzat casals d’estiu, ha fet de centre obert, ha acollit campaments internacionals i també ha portat a terme la iniciativa Visc Casal, d’acompanyament a la gent gran. Pel nostre escenari hi han passat cantautors com Lluís Llach i grups de rock català com Sangtraït, Sau, Els Pets, Lax’nBusto, Umpahpah o Tancat per Defunció. També hi han actuat artistes que, després, s’han convertit en personatges mediàtics, com Antonio Díaz, que actualment tots coneixem com el Mago Pop.

Ajuda’ns a continuar redactant aquesta secció. Envia’ns els teus comentaris, anècdotes, fets viscuts, etc. Escriu-los fent clic aquí.