Programació d’OCTUBRE

9 d’octubre – Chomón per als nens

Al ser l’any Segundo de Chomón, els nostres amics de la Filmoteca de Catalunya vindran a fer dos tallers sobre els orígens del cinema mut. Podeu registrar-vos-hi seguint aquest enllaç. Els tallers són els següents:

  • 10:30h- 11:30h: Chomón per a la mainada → adreçat a infants de 5-7 anys

El cinema mut és desconegut per a la mainada. Per donar-lo a conèixer, s’han triat cinc films basats en contes clàssics,  els quals tenen com a nexe la figura de Segundo de Chomón, que en dirigí un parell, es va encarregar de la fotografia o dels efectes especials. Els contes seran narrats en directe i sonoritzats amb la música composada per a ells. Princeses, misteri, fum, ogres i llànties meravelloses per aconseguir que els menuts es trobin amb el cinema silent.

  • 12:00h- 13:00h: Chomón: màgia, pòcimes i  fades → adreçat a infants de +7 anys

Recull de vuit films amb elements màgics que neixen de l’eterna dualitat del bé i el mal. Hi trobem un munt d’ésser mítics: des de les fades que reparteixen flors primaverals i les fades serpentines, fins els terrors demoníacs, tot passant per comèdies embruixades, móns submarins i disbauxes d’esquelets sense sentit. Els contes seran narrats en directe i es parlará sobre com es feien els efectes especials en els inicis del cinema.

17 d’octubre, 18:30 – Isabella
Una pel·lícula del cicle “d’A” (Cinema d’Autor de Barcelona), serà la segona de les quatre que projectarem. Aquesta n’és la sinopsi:
La Mariel (María Villar) és una actriu de Buenos Aires que intenta obtenir al llarg de dos anys d’audicions el paper d’Isabella, l’heroïna de la comèdia ‘Medida por medida’. A camí entre la frustració i la idea de l’èxit, la Mariel es troba una vegada i una altra amb la Luciana (Agustina Muñoz), una antiga companya de teatre, que actua com una mena d’ombra brillant, un destí que no pot evitar, que la il·lumina i enlluerna al mateix temps.
Entrades aquí!
 
31 d’octubre, 18:30 – Un lugar tranquilo
 
Pel·lícula del cicle comercial habitual. Amb temàtica de Tots Sants. Sinopsi:
 
Una família intenta sobreviure a una amenaça extraterrestre una mica peculiar: “monstres” que no tenen visió, són cecs, però posseeixen unes qualitats auditives hipersensibles que els permeten detectar una presa (qualsevol cosa amb vida) a quilòmetres de distància.
Entrades: ENLLAÇ.