El Casal d’Olesa celebra el seu Centenari

posted in: Uncategorized | 0

Aquest any 2024, El Casal d’Olesa celebra cent anys d’història de l’entitat, coincidint amb l’aniversari de la inauguració del primer edifici, l’any 1924. Durant tot l’any, l’espai s’omplirà de diferents actes de commemoració, en homenatge a la tasca incansable de centenars de persones per la promoció de la cultura i el lleure al municipi tots aquests anys.

Actualment, El Casal d’Olesa compta amb un grup nombrós de col·laboradors que dinamitzen les diferents línies de programació que ofereix l’entitat: teatre, cinema, tallers i altres activitats. També acull el grup Xarxa Olesa i col·labora amb els centres educatius i les entitats del municipi. L’edifici actual, inaugurat l’any 2007, disposa d’una sala de teatre amb 250 localitats, a més d’una sala polivalent.

Entre les tasques de preparació d’aquest aniversari, destaca la feina de recopilació de material de l’Arxiu Històric Municipal i del propi arxiu d’El Casal. Per deixar constància d’aquest llarg recorregut, al maig tindrà lloc una exposició sobre la història d’El Casal, i a finals d’any es publicarà un llibre amb molt del material recopilat.

L’acte principal de celebració serà la Festa del Centenari, el proper dissabte 20 de gener durant tot el dia. El carrer de davant d’El Casal quedarà tallat a la circulació de vehicles per oferir jocs i tallers per a infants tot el matí. A les 11, l’Escorxador acollirà Maure, el dinosaure de la cia. Teatre Nu. Tot seguit, una cercavila de la cia. Pentina al gat anirà fins a El Casal, on tindrà lloc l’Acte institucional, reservat per a socis i convidats. A les 5 de la tarda, hi haurà berenar i una mostra de companyies de teatre familiar. Totes les activitats són gratuïtes, però amb aforament limitat o reserva d’entrada. La jornada acabarà amb un concert de Virginia & The Woolfs, a partir de les 10 de la nit a l’Escorxador.

Per tancar el cap de setmana, diumenge 21 de gener, a les 12 del migdia se celebrarà Missa en Acció de Gràcies a la Parròquia de Santa Maria d’Olesa; i a la tarda, una representació especial d’Els Pastorets per a totes les persones sòcies.

Si sou socis/es i no heu rebut per correu la invitació per a l’Acte institucional i la representació d’Els Pastorets, podeu posar-vos en contacte amb nosaltres a través de info@casalolesa.cat.

Els actes de commemoració continuaran tot l’any i pretenen ser un reconeixement a les entitats del poble que van néixer a El Casal, com Olesa Sardanista i l’Esbart Olesà, així com els equips de futbol sala i bàsquet. Els emblemes d’El Casal, com el teatre i el cinema, també tindran els seus actes d’homenatge.

  • 18 de febrer. Acte d’Olesa Sardanista
  • 24 de febrer. Mostra Anual de Curtmetratges
  • 17 de març. Acte de l’Esbart Olesà
  • 21 d’abril. Homenatge al cinema
  • Durant el maig. Exposició del Centenari
  • 17, 18 i 19 de maig. Gent d’ara i de sempre. Homatge al teatre.

Els mesos vinents, anirem informant dels detalls de tots els actes i de la resta d’activitats que tindran lloc la segona meitat de l’any.